24.3.12

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ;

Φανταζόταν αγαπητοί κάποιος πριν μερικά χρόνια ή και μήνες ότι θα γίνονταν οι φυλακές Κορυδαλλού τόπος συρροής αρχιερέων, ιερέων, μοναχών και ευλαβών λαϊκών;

Μέσα σε τρεις μήνες επισκέφθηκαν τις φυλακές Κορυδαλλού περισσότεροι αρχιερείς από ότι επισκέφθηκαν το Άγιον όρος δεν ξέρω σε πόσα χρόνια. Μεταφέρθηκε νοερά μέρος του Αγίου όρους στην Αθήνα. Με την καταναγκαστική φυλάκιση του γέροντα Εφραίμ στο μυαλό μου έγινε διακτίνιση κομματιού της μονής Βατοπαιδίου και κατ΄ επέκτασιν του Αγίου όρους στις φυλακές Κορυδαλλού. Να με συγχωρέσει η Παναγία αλλά δεν υπερβάλλω καθόλου. Οι φυλακές Κορυδαλλού δεν ξέρουν τι έχουν μέσα τους. Μάλλον το υποψιάζονται μετά από αυτήν την συνάθροιση επισκεπτών.

Ποιος να είναι αυτός ο π.Εφραίμ που εκατοντάδες τον επισκέπτονται; είναι ο απατεώνας, ο φιλάργυρος, ο καλοπερασάκιας, ο φιλόδοξος, ο νέος Ρασπούτιν, ο δολοπλόκος, ο καταφερτζής, ο πανούργος, ο παμπόνηρος; Μα αν είναι έτσι γιατί τόσο ενδιαφέρον από τους πλείστους αρχιερείς της Ελλάδος, από τόσους άλλους τους εξωτερικού. Εγώ ξέρω ότι όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Μήπως εννοείτε κύριοι ότι όλοι οι αρχιερείς είναι απατεώνες, φιλάργυροι…; Παράξενο μου φαίνεται. Δεν νομίζω. Και πάλι μόνο οι άλλοι που δεν τον επισκέφτηκαν είναι οι καλοί; γιατί αυτοί ξέρουν τι κουμάσι είναι ο Εφραίμ. Και πάλι μήπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Βολοκολαμσκ Ιλαρίων, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο Κύκκου και Τυλληρίας, ο Ταμασού, ο Μαγαδασκάρης, ο Θανζακού , ο Ναζιανζού, ο Αμαθούντος, ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ο Προικοννήσου, ο Πειραιώς, ο Θεσσαλονίκης, ο Βεροίας, ο Γλυφάδος, ο Καστορίας, ο Ελευθερουπόλεως, ο Δράμας, ο Νεαπόλεως, ο Εδέσσης, ο Κέρκυρας, ο Σενάκι και Τσκοροτσκυ, ο Κυρηνείας, ο Λήδρας, ο βοηθός Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Ναυπάκτου, ο Ιερισσού, ο Πατρών , ο Καλαβρύτων, ο Σαμταβισκ και Γκόρι, ο Μαυροβουνίου, ο Σπάρτης, ο Διδυμοτείχου, ο Αλεξανδρουπόλεως, ο Πριγκηποννήσων , ο Ξάνθης, Φθιώτιδος, ο Σιατίστης, ο Αιτωλίας, ο Σάμου, ο Αντινόης, ο Λαρίσης, ο Γόρτυνος, ο Νευροκοπίου, ο Δρυινουπόλεως, ο Κιλκίς, ο Καλύμνου, ο Φιλίππων, ο Αιτωλίας, ο Αργολίδος, ο Δημητριάδος και ένα άλλο σωρό Ελλήνων και ξένων αρχιερέων που δεν είχα το χρόνο να βρω στο διαδίκτυο, μήπως λέω τους μάγεψε ο Εφραίμ; Και βάλε και τον Πατριάρχη Μόσχας και τον Πατριάρχη Γεωργίας που αν τολμήσουν να τον επισκεφθούν θα γίνει διπλωματικό επεισόδιο γι΄ αυτό και στέλνουν άλλους. Άσε τους αγνώστους σε εμάς ιερείς, αρχιμανδρίτες, μοναχούς, μοναχές και τους εκατοντάδες κόσμου που επισκέφθηκαν τον Γέροντα. Άσε τους καθηγητές Πανεπιστημίων, ιατρούς, δικηγόρους, της Φιλοσοφικής, Γεωπονικής .Και βάλε και τους άλλους χιλιάδες που θα ήθελαν να τον επισκεφθούν αλλά αδυνατούν. Όλοι αυτοί και εγώ μαζί είμαστε εξαπατημένοι; Εμείς είμαστε οι βλάκες και οι άλλοι οι έξυπνοι που κατάλαβαν ότι ο Γέροντας Εφραίμ είναι απατεώνας; Όπως και αυτοί και εμείς έχουμε ένα δείκτη ευφυΐας, είμαστε και δικηγόροι και καθηγητές σχολείων και καθηγητές πανεπιστημίων και ιατροί και ό,τι φανταστείς είμαστε.

Πόσο πια να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, τόσα τα κόβει ο νους μας , πώς να βγάλουμε λεφτά , πώς να τα πολλαπλασιάσουμε, πώς να φτιάξουμε εταιρείες, κτήρια, πώς να γίνουμε μεγάλοι επιστήμονες. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ακόμα και αν δεν ξέρουμε την υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου, ότι το να τον επισκέπτονται καθημερινά τόσο σημαντικοί άνθρωποι, η ελίτ ας πούμε έτσι κοσμικά, της πνευματικής πλευράς της κοινωνίας κάτι σημαίνει. Είναι εξόφθαλμο, είναι προφανές. Υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσος κόσμος στις φυλακές, υπήρξε ποτέ άλλοτε τόση συρροή κληρικών; Και να ξέρετε μπορεί να είναι κληρικοί αλλά δεν είναι δεδομένη η συμπαράσταση μεταξύ τους. Και αν έβλεπαν κάτι στραβό δεν θα σιωπούσαν. Φυσικά υπάρχουν και δυο τρεις ιεράρχες που κατηγόρησαν τον γέροντα αλλά πάντοτε αυτά θα υπάρχουν.
Ξέρω ότι έγινε το άρθρο κουραστικό με την παράθεση όλων αυτών των ονομάτων και που πιστέψτε με ότι ο αριθμός τους είναι υπερ-πολλαπλάσιος αλλά μόνο έτσι μπορεί να δώσουμε την έκταση του κόσμου που συμπαρίσταται στον γέροντα.

Και κάτι τελευταίο. Αν τα τηλεοπτικά κανάλια στήνονταν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού,(όπως όταν υπάρχουν εκλογές έξω από τα επιτελεία των κομμάτων) άλλη είδηση δεν θα δείχνανε εκτός από το «επισκέφθηκε τον γέροντα Εφραίμ ο τάδε μητροπολίτης, ο τάδε καθηγητής Πανεπιστημίου , ο τάδε ηγούμενος..» . Αλλά δυστυχώς αυτό δεν πουλάει. Δεν πειράζει όμως, πάντοτε τα έργα του Θεού γίνονται εν κρυπτώ ενώ του αντιθέτου διατυμπανίζονται σε όλη την υφήλιο.

Καλή Ανάσταση, Νέαρχος Παναγή
Ορθοδοντικός, Λεμεσός

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr