27.2.14

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., έξω από το νοσοκομείο Κορυδαλλού

Η Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" και η υποψήφια Δήμαρχος Καίτη Κυλάκου συμμετέχουν και καλούν τους Κορυδαλλιώτες/σσες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου , στις 6.30 μμ, έξω από το Νοσοκομείο Κορυδαλλού, την οποία διοργανώνει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.
 
Η ανθρωπιστική πλευρά των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων μας αφορά όλους και την Κορυδαλλιώτικη κοινωνία,  πολύ περισσότερο σήμερα που η  δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φυλακές Κορυδαλλού, το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων, αποτελεί προσβολή για τον πολιτισμό και καταρρακώνει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
 
Παρά τις διαρκείς διαμαρτυρίες των κρατουμένων, τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις συλλογικοτήτων, τις πολιτικές παρεμβάσεις-καταγγελίες και τις καθησυχαστικές υποσχέσεις των υπευθύνων, δυστυχώς το πρόβλημα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, που πρόσφατα έρχονται στο φώς με τις καταγγελίες κρατουμένων του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» των Φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι αγωνίζονται πλέον για τη ζωή τους αξιοποιώντας το μοναδική δυνατότητα που τους έχει απομείνει, την αποχή από το συσσίτιο.
 
Η παρέμβασή μας ήταν άμεση . Ζητήσαμε την σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα συμμετείχαμε  την περασμένη Δευτέρα στην αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο. Παρά την ενημέρωση που είχαμε από το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό , δεν κατέστη δυνατόν να συνομιλήσουμε  με  εκπροσώπους των κρατουμένων.
 
Εδώ η  άμεση παρέμβαση της Καίτης Κυλάκου για το ζήτημα πολιτισμού και αξιοπρέπειας για όλα αυτά που συμβαίνουν πίσω από τα κάγκελα.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ