28.2.14

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την υποψήφια Δήμαρχο "Πάμε Αλλιώς" Καίτη Κυλάκου και τον συντονιστή της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού


Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,Τάσος Κουράκης, Βασιλική Κατριβάνου, Ανδρέας Ξανθός και Κώστας Ζαχαριάς επισκέφθηκαν σήμερα το Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού. Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν η υποψήφια Δήμαρχος Κορυδαλλού με το "Πάμε Αλλιώς" Καίτη Κυλάκου και ο συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού και ενεργό μέλος του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά, Παντελής Καλογιάννης.
 Από την ενημέρωση των δύο ιατρών του Νοσοκομείου, των διοικητικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά πολύ περισσότερο από την συζήτηση και την επαφή με την αντιπροσωπεία των ίδιων των ασθενών κρατουμένων αναδείχθηκε για πολλοστή φορά η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων, που άπτεται της θεμελιώδους υποχρέωσης της Πολιτείας να προστατεύει τη ζωή και την υγεία τους.

Οι συνθήκες που επικρατούν είναι χειρότερες από ποτέ. 209 κρατούμενοι, παρότι η δυναμικότητά του περιορίζεται στις 60 κλίνες. Οι νοσηλευόμενοι στοιβάζονται σε κουκέτες, αντί σε απλά κρεβάτια, οι οποίες τοποθετούνται πολύ κοντά η μία στην άλλη. Η στελέχωση του νοσοκομείου είναι ανεπαρκής, αφού υπηρετούν μόλις δύο μόνιμοι ιατροί, κανένας ψυχολόγος και κάποιοι εφημερεύοντες που έρχονται για λίγες ώρες την εβδομάδα.

Επιπλέον, οι 131 σήμερα από τους 209 νοσηλευόμενους είναι οροθετικοί οι οποίοι στέλνονται στον Κορυδαλλό από φυλακές όλης της χώρας, είτε έχουν νοσήσει είτε όχι, για να εκτίσουν εκεί ακόμα και το σύνολο της ποινής τους. Σε τέτοιες συνθήκες συνωστισμού, όλες οι μεταδοτικές ασθένειες, από ιώσεις και γρίπες μέχρι ηπατίτιδες, εξαπλώνονται πολύ γρήγορα.

Δυστυχώς το πρόβλημα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, που πρόσφατα έρχονται στο φώς με τις καταγγελίες κρατουμένων του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» των Φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι αγωνίζονται πλέον για τη ζωή τους αξιοποιώντας το μοναδική δυνατότητα που τους έχει απομείνει, την αποχή από το συσσίτιο.

Eδώ και η επερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή