10.2.14

Τρεις βουλευτές της ΝΔ έστειλαν στο εξωτερικό 3,5 εκατ. ευρώ

Τρεις βουλευτές της ΝΔ έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού 3.500.000 Ευρώ, την περίοδο 2009-2012, όπως προκύπτει από τον κατάλογο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Το εν λόγω ποσό δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες των τριών πολιτικών, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». Το νέο αυτό σκάνδαλο ενδέχεται να επηρεάσει την τελική απόφαση της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που επικαλείται το δημοσίευμα, κάθε ένας βουλευτής της ΝΔ έβγαλε στο εξωτερικό χρηματικό ποσό λίγο μεγαλύτερο του 1.000.000 Ευρώ.

Τα εν λόγω στοιχεία προέκυψαν από τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, η οποία περιλαμβάνει 600 φορολογούμενους που διακίνησαν μεγάλα ποσά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην εφορία.

Ο επίμαχος κατάλογος βρίσκεται πλέον στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται και γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι και πολιτικοί μηχανικοί, για τους οποίους διαπιστώθηκε πως διακίνησαν σε τράπεζες του εξωτερικού περισσότερα από 2 δισ. ευρώ «μαύρου» χρήματος, το διάστημα 2009-2012.

Συγκεκριμένα δύο πολύ γνωστοί επιχειρηματίες φέρονται να έχουν καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ ο καθένας, ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Τα άτομα που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα αναμένεται να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα εν λόγω ποσά, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις τα τελευταία 10 χρόνια. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα λάβουν επιστολή τη Δευτέρα η οποία θα τους δίνει προθεσμία πέντε ημερών για να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Αν τα ποσά αυτά δεν δικαιολογηθούν, θα ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Υ.Γ. πρόστιμα για ποσά που δεν δικαιολογούνται;;;
Στις ΗΠΑ για μαύρο χρήμα θα τους έμενε μόνο το βρακί... αν θέλαν, γιατί αν δεν θέλαν μπορούσαν μέσα σε 2 μήνες να λογαριαστούν επακριβώς στα ποινικά δικαστήρια...

 Σημείωση ιστολογίου: το ΥΠΟΙΚ εδωσε τα στοιχεάι των τριών βουλευτών και είναι ένας από τη ΝΔ, ένας από τοςυ ΑΝΕΛ και μία από τη ΔΗΜΑΡ.