27.2.14

Προληπτικές προσαγωγές στη διαμαρτυρία για τις συνθήκες στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού

Σε προληπτικές προσαγωγές τριών κατοίκων Κορυδαλλού, που κατευθύνονταν προς τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, προχώρησε προ ολίγου η αστυνομία. Ελεύθερος αφέθηκε ο ένας εκ των τριών προσαχθέντων.
Πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι διαδηλωτές, οι οποία διαμηνύουν στη διοίκηση του Τμήματος ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι αλληλέγγυοι.

Η συγκέντρωση, που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με αίτημα να εξαγγείλει άμεσα μέτρα πραγματικής αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων το υπουργείο Δικαιοσύνης.

"Αυτό δεν είναι νοσοκομείο – Είναι κολαστήριο και ανθρποσφαγείο", είναι το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης, με τους κρατούμενους στο νοσοκομείο των φυλακών να ανταποκρίνονται φωνάζοντας και χτυπώντας τα κάγκελα των παραθύρων τους.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί έξω από τον χώρο του νοσοκομείου και έχουν κλείσει την είσοδο με μία κλούβα.

Υπενθυμίζουμε, ότι όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση – κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, "ο συνωστισμός έχει μετατρέψει το, κατ' ευφημισμό, νοσοκομείο σε αποθήκη ανθρώπων, αφού μέχρι και τα κρεβάτια έχουν αντικατασταθεί με κουκέτες, ενώ υπάρχουν ασθενείς που κοιμούνται σε στρώματα στους διαδρόμους".

Η Πρωτοβουλία υποστηρίζει ότι από την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για αποφυλάκιση ασθενών που έχουν καταδικαστεί με ποινές έως 10 χρόνια "θα ευεργετηθούν 100 από τους 13.000 και πλέον κρατούμενους, αφού όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις είναι υπερδιπλάσιοι όσων δικαιούνται την υπό όρους απόλυση".

Σημειώνεται πως σήμερα στο νοσοκομείο κρατούνται 209 ασθενείς, εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί, όταν οι προβλεπόμενες κλίνες είναι 60.

πηγή: left.gr