7.2.14

Βιώνοντας τη λογοκρισία -Φίλιππος Λοΐζος

Όταν συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 ο διαχειριστής της σελίδας στο Facebook “Γέρων Παστίτσιος”, η οποία σατίριζε τον Γέροντα Παΐσιο, η κοινή γνώμη αντέδρασε έντονα.

Η σύλληψη του Γέροντα Παστίτσιου, “κατά κόσμον” Φίλιππου Λοΐζου, πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, στο Κοινοβούλιο. Την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με θέμα “Ο Θεός δεν έχει ανάγκη εισαγγελέα”, πραγματευόμενη ζητήματα βλασφημίας και λογοκρισίας με αφορμή την σύλληψη του Γέροντα Παστίτσιου και τα γεγονότα στο θέατρο Χυτήριο.

Ο Φίλιππος Λοΐζος, 27 ετών, μιλώντας στο tvxs.gr, περιέγραψε το σκεπτικό του γύρω από την υπόθεση Παστίτσιου, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του ενώ θεωρεί ότι η δικιά του υπόθεση, που συνέπεσε χρονικά με τα σκίτσα για τον Μωάμεθ, όπως και αυτή του Χυτηρίου, ανάγουν πλέον σε επιτακτική ανάγκη να απαντηθεί το ερώτημα που έφεραν στο προσκήνιο τα διεθνή μέσα: “Είμαστε Ιράν των Βαλκανίων;”