5.2.14

Αν είσαι ένας από τους επίδοξους "αυριανούς Δήμαρχους", διάβασε...

πηγή: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, Φωτεινόπουλος . Διάβασε, για να μην πιάνεσαι κορόϊδο...
Με κλικ στην εικόνα παρουσιάζεται ένα στατιστικό από τη σελίδα της δημοτικής αυτο-οργάνωσης "16χρονη Πόλη" στο facebook. Εύκολα διαπιστώνουμε, ότι μια μόνο ανάρτηση, (4 Ιανουαρίου) με περιεχόμενο φωτογραφία του Ηλία Κρούπη, η οποία απεικονίζει γεγονός της καθημερινής ζωής στην πόλη, την είδαν συνολικά μέχρι στιγμής 1142 αναγνώστες. Τα στατιστικά είναι αδιάψευστα, τα μετράει αυτόματα ο μηχανισμός του facebook. Για τη δημοσίευση αυτή, κανείς δεν πλήρωσε τίποτα, η δημοσιότητα που έλαβε, είναι αποτέλεσμα της αυτενέργειας εθελοντών που λειτουργούν τελείως ερασιτεχνικά. Η σελίδα έχει δημιουργηθεί το 2009, έμεινε σχεδόν ανενεργή επί 3,5 χρόνια και επανα-δραστηριοποιήθηκε πρόσφατα. Συμμετέχουν 418 μέλη. Βρίσκεται (με ανοιχτό το facebook με ένα κλικ εδώ).

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν μερικοί που θέλουν -τρομάρα τους- να γίνουν Δήμαρχοι και όπως έχει ήδη γίνει εμφανέστατο, πολλούς μήνες πριν τις δημοτικές πληρώνουν αδρά επαγγελματικές ιστοσελίδες, προσέλαβαν και (τους ίδιους τύπους που μοιράζουν και τις τοπικές εφημερίδες της μπετούγιας)... Έχουν ξοδέψει μιά μικρή περιουσία πληρώνοντας αυτούς τους καταγέλαστους που κάνουν όλη την ημέρα "κοινοποίηση τον εαυτό τους από το ένα προφίλ στο άλλο και τα διαβάζουν μόνον αυτοί".

Επειδή στην εποχή της ανθρωπιστικής κρίσης όπου ζούμε, πραγματικά τα χρήματα λείπουν για φάρμακα, για τρόφιμα, για στέγαση και έχουν αποκτήσει μια τραγικά μεγάλη αξία, αντίστοιχη αυτών των ακάλυπτων αναγκών, είναι παράλογο, εξωφρενικά προκλητικό, κάποιοι να πετούν έτσι τα λεφτά τους.

Παράλληλα, επειδή υπάρχει ο απλός τρόπος να λες αλήθειες αντί για ξύλινες ανακοινώσεις στους ψηφοφόρους, ώστε να έχεις ανταπόκριση, η φιλική συμβουλή μου προς επίδοξους αυριανούς Δημάρχους είναι: Μην πληρώνεις κορόϊδο τις εφημερίδες της μπετούγιας