2.9.10

Αθλητισμός για το ψωμί

Στον καιρό του επαγγελματικού αθλητισμού και των ομάδων-επιχειρήσεων, της ντόπας και των εταιρειών που σπονσόροντας βγάζουν εκατομμύρια, υπάρχουν αθλητές με ψυχή, που αγωνίζονται έχοντας ανώτερους στόχους. Ένας τέτοιος βετεράνος αθλητής είναι και ο Θανάσης Βογιατζάκης, (1965) που θα τολμήσει τον υπερμαραθώνιο αλληλεγγύης και θα τρέξει περίπου 60 χλμ. από τις βόρειες ακτές του Νομού Χανίων και το Αιγαίο Πέλαγος μέχρι το Λιβυκό, περνώντας από το ψηλότερο σημείο των Λευκών Ορέων («Πάχνες» 2454 μ.). Κάτι τέτοιο επιχειρείται πρώτη φορά.Ο σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τα Συσσίτια της Σπλάντζιας. Το πρόβλημα της εξεύρεσης χρημάτων για τα Συσσίτια είναι γνωστό εδώ και καιρό, αφού τα συσσίτια στηρίζονται αποκλειστικά στις προσφορές των συμπολιτών μας. Επίσης γνωστή είναι και η αδιαφορία των θεσμοθετημένων κρατικών φορέων για τους συμπολίτες μας που ζητούν κάθε πρωί ένα πιάτο φαί στο φιλόξενο μαγειρείο των Συσσιτίων στην πλατεία της Σπλάντζιας και που στις μέρες μας με την οξεία οικονομική κρίση αποκτά τραγικά χαρακτηριστικά. Αυτή την ανάγκη θέλει να δημοσιοποιήσει ο Θανάσης Βογιατζάκης και να συγκεντρώσει χρήματα υπέρ των συσσιτίων.
Ο υπερμαραθώνιος αλληλεγγύης θα ξεκινήσει το Σάββατο 18/9/2010 και ώρα 4:00 π.μ. από την πλατεία της Σπλάντζιας και θα καταλήξει στο Λουτρό Σφακίων μετά περίπου από 12 ώρες ορεινού τρεξίματος ακολουθώντας δρόμους και μονοπάτια μέσα από τα Λευκά Όρη.
Ευπρόσδεκτοι είναι όσοι θέλουν να συντροφέψουν τον αθλητή μας και να τρέξουν μαζί του οποιοδήποτε τμήμα της διαδρομής.

Ας είναι ο υπερμαραθώνιος η αρχή και για άλλες δράσεις, που στόχο θα έχουν θα στηρίξουν μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης έξω από την εμπορευματοποίηση.

Τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής: 6951002502 (Αντώνης)
e-mail: sfakiatrail@yahoo.com