18.5.10

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ. Το Ερευνητικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης σας καλούν να παρευρεθείτε στην εβδομάδα εκδηλώσεων μνήμης για την "Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου".

Η πρώτη εκδήλωση αφορά την διάλεξη του καθηγητή και διπλωμάτη των Ηνωμένων Εθνών Colum de Sales Murphy, της διπλωματικής Σχολής της Γενεύης με τίτλο: Genocide and International Law & Politics Today

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 20.30 στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 13.

Την Τρίτη 18 Μαΐου και ώρα 20.30 η Pamela Steiner, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Harvard και δισέγγονη του Henry Morgenthau θα δώσει διάλεξη με θέμα: Henry Morgenthau, μια τίμια φωνή στην ιστορία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 13.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στις 19.30 με ομιλητές βουλευτές του Σουηδικού Κοινοβουλίου.

Την Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Μαΐου διοργανώνεται Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: Διαθρησκειακός Διάλογος, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Θρησκευτικό Παρόν στην Τουρκία.

Η εναρκτήρια συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 17.00 στο Δ΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Όλες οι εκδηλώσεις θα καλυφθούν ζωντανά από το Livemedia.gr