24.5.10

Η βδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στην Αμαλία Καλυβίνου

25 Μαίου 2007, η Αμαλία Καλυβίνου άφησε την προγραμματισμένη ανά 21 ημέρες ταλαιπωρία της χημειοθεραπείας στη ζωή της και πέταξε μακριά.

Στο blog της η Αμαλία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την περιπέτειά της. Οι λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις, οι αφόρητοι πόνοι και πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια, η ευγένεια και η δύναμη της Αμαλίας συνθέτουν ό,τι πιο δυνατό και ειλικρινές γράφτηκε σε κάποιο ελληνικό blog.

Δυστυχώς, ο τότε υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν έδωσε καμία σημασία στις καταγγελίες της Αμαλίας και, παρόλο που οι bloggers ξεσηκώθηκαν και οι βουλευτές κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Ντίνος Βρεττός κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή προς όλους τους αρμόδιους υπουργούς, δεν δόθηκε καμία συνέχεια στο θέμα. Αλλά ούτε και σήμερα κάποιος άλλος υπουργός – περισσότερο ευαίσθητος – δεν έχει ασχοληθεί με την Αμαλία για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι μαρτυρίες της θα είναι πάντα στο Διαδίκτυο και η ίδια θα είναι στις καρδιές μας.

Η Αμαλία μέσα από την περιπέτεια της και την αξιοπρέπεια της, κι αυτής και της οικογενειάς της αλλά και του Νονού της, έδειξε και έθεσε την δύναμη και τις δυνατότητες των blogs. To korydallos.blogspot.com μετά από 1.500 σε καθημερινή βάση αναρτήσεις αναστέλλει κάθε ανάρτηση γι αυτήν την εβδομάδα, την εβδομάδα της Αμαλίας.

Η συνεντευξή της Αμαλίας στον κ. Κιούση (2/5/07)