11.5.10

Παραμύθια Διαβούλευση!!!

Η Δημόσια Διαβούλεψη πρέπει να έχει διαφάνεια λογοδοσία και διευκόλυνση...Η δημόσια διαβούλευση έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα κι όχι δεσμευτικό, αλλά σίγουρα απαιτεί δημοσιοποίηση και αποδελτίωση αλλά και πλαίσιο με το ποιους κανόνες διενεργείται.

Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει απαντήσει σχετικά πως η Διαβούλευση δεν αποτελεί μορφή ανάσκησης Δημόσιας εξουσίας, η διοργάνωση της διαβούλευσης δεν δεσμεύεται ούτε από τους κανόνες του Διοικητικού Δικαίου ούτε αλλά ούτε και από το ίδιο το Σύνταγμα.

Ξεκάθαρα λοιπόν αυτό το οποίο κάνει ο Δήμος Κορυδαλλού δεν είναι διαβούλευση, ίσως είναι απλά κοροϊδία ή ίσως είναι και μόδα.

Η κυβέρνηση ακολουθεί την πρακτική της διαβούλευσης αλλά παρά το μη δεσμευτικό του χαρακτήρα της αυτή βρίσκεται σε πλήρη διαφάνεια σε όλες της τις εκφάνσεις.

Επιστολές, προτάσεις, απόψεις και ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουν στείλει και στέλνουν οι δημότες σχετικά με την αποκαλούμενη από τον Δήμο Κορυδαλλού αυτή "διαβούλευση" δεν δημοσιοποιούνται πουθενά... δεν υπάρχει καμία διαφάνεια και προφανώς λογοδοσία...

Κύριε Κασιμάτη, με τις υγείες σας, η νέα ιστοσελίδα του Δήμου μας η οποία κόστισε ούτε λίγο, ούτε πολύ 346.000,00 ΕΥΡΩ διατυμπανίζει την διαβούλευση αλλά ούτε την στηρίζει ούτε την περιέχει...