15.5.10

Αφιέρωμα στον Frederic Chopin

Αφιερωμένο στον Frederic Chopin για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του είναι το φετινό διήμερο εκδηλώσεων «Μουσικός Παράδεισος» που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Πνευματικό Κέντρο και το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν σημαντικοί σολίστ και μουσικολόγοι από την Ελλάδα και την Πολωνία, ανάμεσά τους η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, το Prima Vista Quartet, ο Ίων Ζώτος, ο Νίκος Μαλιάρας, ο Μάρκος Τσέτσος, ο Γιώργος Φιτσιώρης, ο Γιάννης Φούλιας και ο Miroslaw Gasieniec. Ακόμα συμμετέχουν οι: Μάνος Κιτσικόπουλος, Δημήτρης Μαγκριώτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γεωργία Τριανταφύλλου και Αναϊτ Τερ- Τατσατιάν.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης Νίκος Χριστοδούλου, διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κορυδαλλού.

Σάββατο 15 Μαΐου, • Εκθέσεις- εγκαίνια 8 μ.μ
I. Έκθεση Chopin της Πρεσβείας της Πολωνίας και του Ινστιτούτου Chopin
II. Έκθεση Chopin “L’ atelier du compositeur” της “Cite de la Musique”, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
• Συναυλία, 9 μ.μ
Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, πιάνο
Prima Vista Quartet (κουαρτέτο εγχόρδων, Βαρσοβία)
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το Κονσέρτο για πιάνο αρ. 2 του Chopin, σε μεταγραφή του συνθέτη για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων.

Κυριακή 16 Μαΐου• Συμπόσιο- ημερίδα , 4 μ.μ
Chopin: έργο, ιστορία, καινοτομία, ερμηνεία. Συμμετέχουν: Ίων Ζώτος, Νίκος Μαλιάρας, Μάρκος Τσέτσος, Γιώργος Φιτσιώρης, Γιάννης Φούλιας, Νίκος Χριστοδούλου, Miroslaw Gasieniec.
Σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ινστιτούτο Chopin (Πολωνία).
• Συναυλία, 9 μ.μ
Έργα για πιάνο και μουσική δωματίου
Σολίστ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δημοτικού Ωδείου Κορυδαλλού: Μάνος Κιτσικόπουλος, Δημήτρης Μαγκριώτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γεωργία Τριανταφύλλου και Αναϊτ Τερ- Τατσατιάν.

«Σινέ Παράδεισος»: Ζάππα 4 και Αγ. Γεωργίου.
Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες: 2104963914, 2104960955