19.2.11

Δενδροφύτευση στο Όρος Αιγάλεω τη Κυριακή 27/2/2011

«Στις 27 Φεβρουαρίου πρασινίζουμε την πόλη μας»
Δράσεις οι οποίες αποδεικνύουν εμπράκτως την ευαισθησία της σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελούσε άλλωστε βασικό άξονα του προγράμματός της, έχει δρομολογήσει η Δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Ο Δήμος σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας πραγματοποιεί την 1η δενδροφύτευση στα πλαίσια του διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Φεβρουαρίου με θέμα «Οι πολίτες ευαισθητοποιούνται: Από τα υποπροϊόντα της Ψυτάλλειας… φτιάχνουμε το δικό μας δάσος» στο ΚΠΕ (Αλ. Παναγούλη και Μονεμβάσιας 1 – τέρμα τρόλεϊ 20).

1000 και πλέον δενδρύλλια πρόκειται να φυτευτούν από τους πολίτες, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στο 1ο Λύκειο Κερατσινίου και στο Όρος Αιγάλεω, με τη βοήθεια γεωπόνων του Δήμου με κεντρικό σύνθημα «πρασινίζουμε την πόλη μας».

“Άλλη μια δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Την Κυριακή 27 του Φλεβάρη, περιμένουμε τους πολίτες να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια για να πρασινίσουμε όλοι μαζί την πόλη μας και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας”.

Την έναρξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα κηρύξει ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής ενώ θα ακολουθήσουν οι ομιλίες επιστημόνων για τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων, τον ρόλο τους και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την παραγωγή και διάθεση των παραπροϊόντων του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας.Το επιμορφωτικό σεμινάριο διεξάγεται στα πλαίσια της Δράσης του ΚΠΕ Δραπετσώνας "Δια Βίου Μάθηση για Ενήλικες" του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και από Εθνικούς πόρους.

Πηγή: "Η γωνιά μου" του Δημ. Σύμβουλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Μπάμπη Μανουσιάδη

Υ.Γ. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής ανεβαίνει στο όρος Αιγάλεω μέσα στους δύο πρώτους μήνες της θητείας του!!! Ο δικός μας Δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης πότε ανέβηκε, όλο μοσχάρια, κατσίκες και γουρούνια βλέπουμε εμείς... Α! έχουμε και σφαγείο εμείς στον Κορυδαλλό!!!