28.2.11

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου ιδιόκτητου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Ένα ακόμα σημαντικό έργο υποδομής στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής γίνεται πραγματικότητα με την κατασκευή του νέου ιδιόκτητου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο κέντρο της πόλης σε έκταση 2,5 στρεμμάτων δίπλα από το δημοτικό πάρκιγκ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007- 2013, ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες και εξελίσσεται με κανονικούς ρυθμούς.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός δυναμικότητας 108 παιδιών θα έχει συνολικό εμβαδόν 1.450 μέτρα και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Παράλληλα θα διαμορφωθεί μεγάλος αύλιος χώρος, παιδική χαρά, καθώς και χώρος στάθμευσης.Θα λειτουργήσουν τμήμα 20 βρεφών για παιδιά ηλικίας από 8 μηνών έως 2,5 ετών, τμήμα 78 νηπίων για παιδιά ηλικίας 2, 5 έως 4,5 ετών και τμήμα 10 νηπίων με αναπηρία για παιδιά από 2,5 έως 4,5 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Δήμο Κορυδαλλού λειτουργούν σήμερα συνολικά 12 Παιδικοί Σταθμοί που φιλοξενούν πάνω από 700 παιδιά. Περιλαμβάνουν 3 Βρεφικά τμήματα, 9 Παιδικά και ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης τις απογευματινές ώρες.

Το δεύτερο μεγάλο έργο στον Κορυδαλλό που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Υ.Γ.1 Το πρώτο μεγάλο έργο, δεν μας το λέει στο Δελτίο Τύπου, ο Δήμος αλλά μάλλον είναι το σταματημένο Δημαρχείο για το οποίο έχει βγει διαταγή πληρωμής 796.195,23 ΕΥΡΩ!!!

Υ.Γ.2 Είναι αλήθεια ότι τα φορτηγά που βγαίναν από το εργοτάξιο του Δήμου Κορυδαλλού είναι ίδια και τις ίδιας εταιρίας με αυτά που πετούν τα μπάζα στην Δημόσια έκταση του Αθλητικού Κέντρου Κορυδαλλού;