2.2.11

μοναχός ξέθαψε οστά γυναίκας από κοιμητήριο στη Νίκαια


Μοναχός του Κύκκου ο ένας από τους τρεις Κυπρίους, που ξέθαψαν τα οστά γυναίκας από το κοιμητήριο της Νίκαιας. Μοναχός της Ιεράς Μονής Κύκκου είναι ο ένας από τους τρεις Κυπρίους, που ξέθαψαν τα οστά γυναίκας από το κοιμητήριο της Νίκαιας για να τα μεταφέρουν στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ο ηγούμενος Κύκκου Μητροπολίτης Νικηφόρος τον εξουσιοδότησε να ανακοινώσει ότι ο 42 χρονός συλληφθείς στην Αθήνα, είναι μοναχός της Μονής και ότι έχει τεθεί σε τρίμηνη αργία με αποκοπή όλων των ωφελημάτων του, διότι έφυγε από τη Μονή χωρίς άδεια.

«Εμείς ως Αστυνομία Κύπρου έχουμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση από πλευράς των Ελληνικών αρχών για το όλο περιστατικό, ώστε να ενημερώσουμε και την αρμόδια Μητρόπολη για να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες'', σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι η θανούσα πριν την ημερομηνία του θανάτου της είχε τακτικές επαφές με τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα κατά τις εδώ επισκέψεις της. Οι τρεις Κύπριοι, οι οποίοι αργότερα θα δικαστούν στην Αθήνα, επέστρεψαν στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος χαρακτήρισε την πράξη των τριών Κυπρίων ιεροσυλία. Καταδίκασε την πράξη των τριών και τόνισε ότι ο μοναχός υπόθεση πρέπει να τιμωρηθεί.Ανέφερε επίσης ότι η Εκκλησία προβλέπει ανάλογες τιμωρίες σε τέτοιες περιπτώσεις και επεσήμανε ότι σωστά η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τους δράστες.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι μάλλον πρόκειται περί «κομπογιαννίτικων πράξεων που είχαν στόχο το οικονομικό συμφέρον».

πηγή: kathimerini.gr