25.2.11

Συνεδρίαση της Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω

Ανάρτηση από το Πάμε Αλλιώς. Καλούνται οι συλλογικότητες,τα μέλη και οι φίλοι της Επιτροπής Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω σε συνάντηση την Κυριακή, 27-2-2010, 12πμ στο στέκι του Πάμε Αλλιώς, γιά ενημέρωση-συζήτηση σχετικά με την κατάθεση πρότασης από το Συντονιστικό Φορέων για την προστασία του οικοσυστήματος όρους Αιγάλεω-Ποικίλου-λίμνης Κουμουνδούρου στις 29-7-2010,στον Οργανισμό της Αθήνας (ΟΡΣΑ), με αριθμό πρωτ. 2881 και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ-Γραφείο Υπουργού), με αριθμό πρωτ. 7655
Στην άρτια τεκμηριωμένη πρόταση για τον χαρακτηρισμό του οικοσυστήματος Αιγάλεω - Ποικίλου & λίμνης Κουμουνδούρου ως περιοχής προστασίας της φύσης και την υπαγωγή της σε νομικό και διαχειριστικό καθεστώς περιβαλλοντικής προστασίας, αναφέρονται για πρώτη φορά τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και αναλυτικά στοιχεία για την χλωρίδα και πανίδα.

Ολόκληρη η πρόταση εδώ Συντονιστικό Φορέων για την Προστασία του Όρους Αιγάλεω - Ποικίλου - Λίμνης Κουμουνδούρου.

Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου, Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω, Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., Όμιλος για το Περιβάλλον-τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής στην Πετρούπολη "ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ", Περιβαλλοντικός Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου "Ο Δαφναίος Απόλλων", Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αφαίας Χαϊδαρίου, Περιβαλλοντικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου, "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου"- Αιγάλεω, Ειρήνη Βαλλιανάτου – Βιολόγος δρ. Συστηματικής Βοτανικής – Φυτοκοινωνιολογίας, Τάσος Λύτρας – Δικηγόρος.