16.2.11

οι Active Member επιστρέφουν στον Πειραιά

18+19/2: Active Member - Πειραιάς στο Passport
Προπώληση: 12€ (δισκοπωλείο "Τζίνα" Πανεπιστημίου 57)
Είσοδος: 15€, ώρα έναρξης: 22:00 μ.μ.

Οι Active Member δημιουργήθηκαν τον Ιουνιο του 1992, από τον Β.D.Foxmoor. Στη σημερινή του μορφή το γκρουπ αποτελείται από τον Β.D. Foxmoor, και την Sadahzinia. Μέσα στο 1992, ο B.D. Foxmoor, δημιούργησε τη Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία». Ο B.D. Foxmoor ηχογράφησε αυτόν το δίσκο το 1993, χωρίς να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και χωρίς καθόλου ακαδημαiκές μουσικές γνώσεις.

Στη συνέχεια συγκέντρωσε και οργάνωσε έναν πυρήνα ανθρώπων , τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Άλλωστε, εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο ήταν κάτι που δε χώραγε ή δεν ταίριαζε στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. Από τότε, όμως, η Freestyle Productions έχει κυκλοφορήσει δεκάδες δίσκους, είτε σαν ανεξάρτητη εταιρία είτε σε συνεργασία με άλλες πολυεθνικές εταιρίες.

Πράγματι, στις αρχές του 1995 οι Active Member τράβηξαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιρειών και υπέγραψαν συμβόλαιο με την Warner (για πρώτη φορά ελληνικό hip-hop γκρουπ υπέγραφε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα). Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Active Member «Το Μεγάλο Κόλπο», που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς. Έκτοτε οι Active Member τόλμησαν την υπέρβαση να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν και να το πουν Low Bap, προσδιορίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή.Η Freestyle Productions και κατ’ επέκταση ο B.D.Foxmoor και οι Active Member έχουν συμμετάσχει στην κυκλοφορία 85 δισκογραφικών δουλειών και projects από το 1993. Το 2009 κυκλοφόρησε ο 15ος στη σειρά προσωπικός τους δίσκος τους, με τίτλο «Απ' της φτιάξης μας τα λάθια». Έχουν εμφανιστεί ζωντανά περισσότερες από 600 φορές στην Ελλάδα, καθώς και στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Γερμανία.