25.2.11

Μαλιά Κουβάρια

Από εκεί που στον Δήμο Κορυδαλλού κόμπαζαν για το Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού τωρα ανέκρουσαν πρύμναν και όλοι τους ψάχνουν και τσαμπουνούν δικαιολογίες ενώ σήμερα πλέον μιλούν δημόσια και αναφέρουν πως δεν καταφέρνει ούτε ο Δήμος, ούτε η ΕΛ.ΑΣ. να γνωρίζουν τι συμβαίνει και να ελέγξουν την κατάσταση...

Στη φωτογραφία που ακολουθεί ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ παραδίδει γράμματα στην νεοαφιχθείσα εγκατάσταση μέσα στην έκταση των πρώην λατομείων. Δηλαδή τα ΕΛΤΑ μπορούν και ξέρουν με ονοματεπώνυμα τι συμβαίνει στην Δημόσια αυτή έκταση αλλά ο Δήμος κορυδαλλού και το Α.Τ. Κορυδαλλού δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση...Παράλληλα το σύγχρονο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα και οι μορφές της εγκληματικότητας που αναπτύσσεται μπαίνουν πλέον ουσιαστικά στο στόχαστρο της Πολιτείας. Η ίδρυση της Οικονομικής Αστυνομίας από την Ελληνική Αστυνομία είναι γεγονός. Θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα για το οργανωμένο έγκλημα.

Η δομή της νέας υπηρεσίας αποτελείται από τέσσερα τμήματα:
* Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας με αντικείμενο τη διερεύνηση εγκλημάτων που διαπράττουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα.
* Τμήμα Προστασίας Οικονομίας με αποστολή τη διασφάλιση των εσόδων του Δημοσίου και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.
* Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης.
* Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με τη διερεύνηση παραβάσεων σε βάρος Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης.