19.5.14

Πορεία στο Περιβολάκι για το 22ο Δημοτικό Νικαίας


Με βάση δημοσιεύματα εφημερίδων της Πέμπτης 15.05.2014 η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις σχολείων ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η συγχώνευση των 10ου και 22ου δημοτικών σχολείων Νίκαιας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά μας επιβεβαίωσε την παραπάνω πληροφορία.

Με δεδομένα ότι οι ελλείψεις στα σχολεία είναι δραματικές και ότι ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος απολύσεων εκπαιδευτικών, τα ΔΣ των Συλλόγων γονέων του 10ου και 22ου δημοτικών σχολείων θεωρούμε ότι:
1. οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε δημιουργία πολυπληθών τμημάτων όπου θα στριμώχνονται 30-35 παιδιά, τμήματα στα οποία τα παιδιά δεν θα μπορούν ουσιαστικά να παρακολουθήσουν το μάθημα
2. η απόφαση της κυβέρνησης μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω
3. ενώ σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις τα παιδιά μας να φοιτούν σε σύγχρονα σχολεία με όλες τις απαραίτητες υποδομές αυτό δεν γίνεται γιατί «κοστίζει», γιατί σύμφωνα με τη λογική της κυβέρνησης για να έχεις παιδεία πρέπει να «βάζεις το χέρι στην τσέπη».
4. Υπάρχει το ενδεχόμενο μαθητές να αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο. Η κυβερνητική απόφαση πρέπει να βρει την αντίδραση όλων μας.

Να διεκδικήσουμε:
- δημόσια σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών μας.
- όχι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων
- τμήματα με όχι περισσότερα από 20 παιδιά.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20.05.2014. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20.05.2014 ΣΤΙΣ 5.30 ΜΜ.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ KAI ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΜΕ ΕΚΤΜΗΣ ΤΟ Δ.Σ