11.5.14

Βελιούρης Θοδωρής

O Θοδωρής Βελιούρης είνια Ιατρός κι έμαθε από τον παππού του στα παραμύθια, ότι παλιά την πόλη του, την έλεγαν «Κουτσικάρι».

Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό τον Γενάρη του 81. Βίωσε τον Παιδικό σταθμό- Νηπιαγωγείο- Δημοτικό- Γυμνάσιο- Λύκειο όλα σε δημόσια του Κορυδαλλού, αποφοιτώντας από το 2ο Λύκειο Κορυδαλλού (Ψαρρών).

Σπούδασε και αποφοίτησε από τους πρώτους , από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εργαζόταν ανελλιπώς και βοηθούσε όπως κάνει και τώρα στο Ιατρείο, τον πασίγνωστο και καταξιωμένο πατέρα του γιατρό, Περικλή Βελιούρη. Εκπαιδεύτηκε στα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Αττικής (Ευαγγελισμός, Γ. Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Αττικό, Αλεξάνδρας, Κρατικό Νικαίας, Τζάνειο κλπ.). Υπηρέτησε κανονικά την στρατιωτική του θητεία, ως Ιατρός (ευγενικά το κόψαμε, καθώς όσοι πέρασαν από ΚΕΕΔ γνωρίζουν πως τα ΟΥΚ, δηλαδή η ΜΥΚ δεν έχει καμία σχέση!) στην Αττική, απ’ όπου πήρε το απολυτήριο στρατού, με πολλές τιμητικές διακρίσεις.
 
Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Συμμετείχε σε πολλά Ιατρικά Συνέδρια, εσωτερικού- εξωτερικού και έλαβε μέρος, σε πολλές σύγχρονες επιστημονικές εργασίες, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Ασχολείται ειδικότερα με την έρευνα και έχει αναλάβει εργασίες, που έχουν σχέση με τον Σακχαρώδη Διαβήτη, Οστεοπόρωση, την Υπέρταση, τον Καρκίνο του Προστάτη- Μαστού- Παχέος Εντέρου- Μήτρας- Θυρεοειδούς κ. α.

Τώρα είναι γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου εργάζεται καθημερινά και εκτελεί και τις εφημερίες. Μετά τις εκεί υποχρεώσεις του, θα διοριστεί Ιατρός για εξειδίκευση, στο Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας.

 Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ο μέγας Έλληνας ιατρός της αρχαιότητας, αυτός που πήρε την Ιατρική από τα χέρια των μάγων και των μεταφυσικών στοιχείων και την έκανε επιστήμη, αυτόν που αποκαλέσανε δικαίως πατέρα της ιατρικής έλεγε με απλά λόγια: «Ο Γιατρός για να πετύχει τον σκοπό του κυρίαρχα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»!!! Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα, ότι για να βοηθήσει κάποιος τον συνάνθρωπό του, πρέπει πρώτα και κύρια να τον αγαπάει.


Συνδημότη και Συνδημότησσα Παρ’ όλο του ότι, το Ιατρικό Λειτούργημα μπορεί να καλύψει, ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινής δραστηριότητας του Ιατρού Λειτουργού και παρ’ όλο του ότι, η ενασχόλησή με τα κοινά σήμερα, αποπνέει δυσοσμία και θεωρείται «ύποπτη», οι δε ασχολούμενοι με αυτά, βιώνουν την απαξίωση προσπαθώντας να απομακρύνουν την εκ προοιμίου ταμπέλα του «διαπλεκόμενου», η περίσσεια ανθρωπιάς και η αγάπη για τον άνθρωπο και την πόλη μου, κυριάρχησαν και δέχτηκα, την ιδιαίτερα τιμητική, για μένα πρόκληση, (από τον από επι 7ετία δοκιμασμένο και καταξιωμένο ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ τον αναγνωρισμένο από όλους ως ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ) για να βάλω ενεργά πλάτη μαζί με τους, καθ’ όλα άξιους συνυποψηφίους μου, του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» και με την δική σου θέληση να βάλω και το δικό μου λιθαράκι στο σπίτι, του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!!!, σ’ αυτή την πόλη που ζούμε και αξίζει να την παραδώσουμε πολύ καλύτερη στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.
 Κορυδαλλιώτισα- Κορυδαλλιώτη Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη εποχή για την πατρίδα μας, πιθανώς την χειρότερη μεταπολεμικά, κανείς δεν περισσεύει. Οφείλουμε όλοι μας, να είμαστε παρόντες. Να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω, όλα αυτά που εφήμερα μας χωρίζουν και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Δεν μπορούμε να ζητάμε αλλαγές, ανατροπές και υπερβάσεις όταν δεν είμαστε εκεί!!!

Κανείς δεν κάνει τη ζωή μας καύτερη, αν εμείς οι ίδιοι δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε, δεν προσπαθήσουμε γι’ αυτό. Κορυδαλλιώτισα και Κορυδαλλίώτη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χέρι- χέρι, με τους καθ’ όλα άξιους συνυποψήφιους μου, με τα στελέχη και τους φίλους του Ανεξάρτητου Συνδιασμού «πολίτες για τον Κορυδαλλό» και με ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ τον δοκιμασμένο και καταξιωμένο Δήμαρχο ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ «Αγκαζάρισε να βγούμε στο λιμάνι της χαράς». 

O Θοδωρής Βελιούρης είναι υποψήφιος με τον Συνδυασμό “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ” και τον Σταύρο Κασιμάτη.