20.5.14

Απλά.

Τη διεξαγωγή έρευνας από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των υποψηφίων δημάρχων, Μιχαλολιάκου και Δρίτσα, σχετικά με την εκλογική διαδικασία ζήτησε η Εισαγγελία Πειραιά Ο Β. Μιχαλολιάκος είχε κάνει λόγο την Κυριακή για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας από το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Γ. Μώραλη και είχε καταθέσει σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Συγκεκριμένα, ζητούσε τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου, προκειμένου να εφαρμοστεί η εκλογική νομοθεσία και να εξασφαλιστεί ότι η διαδικασία εκλογής των δημοτικών αρχών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα χωρίς παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας και χωρίς την τέλεση σε βάρος του αξιόποινων πράξεων για τις οποίες ρητά επιφυλάσσεται ο ίδιος ως προς την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του.

Οι καταγγελίες του Β. Μιχαλολιάκου

Σύμφωνα με την καταγγελία του Β. Μιχαλολιάκου, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα που αποτελούν εκλογικά τμήματα του Δήμου Πειραιώς - κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας - είχαν στηθεί από το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» τραπεζάκια με έντυπο εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια του ανωτέρω συνδυασμού, που διανέμονταν στους προσερχόμενους. Παράλληλα, στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και ειδικότερα έξω από τα υπ΄αριθμ. 5602 - 5616 εκλογικά τμήματα, υπήρξαν καταγγελίες ότι άγνωστα προς αυτόν άτομα που ευρίσκονται σε τραπεζάκι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», κολλούσαν αυτοκόλλητα στα οποία απεικόνιζε φωτογραφία του με πράσινο - άσπρο κασκόλ και σε πράσινο φόντο με λευκά γράμματα η οποία ανέγραφε επί λέξη «Ούτε μία ψήφος στους εχθρούς του Θρύλου, ούτε μία ψήφος, στον αντιολυμπιακό δήμαρχο». Ο Β. Μιχαλολιάκος φρόντισε μάλιστα να τονίσει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, πέραν του ότι παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία, είναι ψευδής και μειωτική για τον ίδιο αφού περιλαμβάνει αναληθείς ισχυρισμούς, παρουσιάζοντάς τον ως «αντιολυμπιακό και εχθρό του θρύλου».

Οι καταγγελίες του Θ. Δρίτσα

Ο συνδυασμός του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά Θ. Δρίτσα, κατήγγειλε ότι μηχανοκίνητες ομάδες ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες τριγυρνούσαν σε εκλογικά τμήματα στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, φωτογραφίζοντας και απειλώντας υποψηφίους του συνδυασμού το «Λιμάνι της Αγωνίας», αλλά και εκλογείς. Ο Θ. Δρίτσας, μάλιστα, επικοινώνησε με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, ενώ το νομικό τμήμα του συνδυασμού με τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, που δεν κατόρθωσε να περάσει στο δεύτερο γύρο, έκανε επίσης λόγο για καταγγελίες πολιτών ότι σε εκκλησία του Πειραιά, ο ιερέας μετά τη λειτουργία εγκωμίασε τον Β.Μαρινάκη.

Να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί καταγγελίες και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τόσο για την προεκλογική φιέστα του Β. Μαρινάκη στο γήπεδο Καραϊσκάκη με χιλιάδες μικρούς μαθητές, όσο και για τα ψηφοδέλτια σε σακούλες κατά τη διάρκεια διανομής τροφιμών, οργανωμένης από την εκκλησία.

πηγή: thepressproject