24.5.14

Πάτωσε στις εκλογες, πατώνει τώρα και στις συνειδήσεις των Κορυδαλλιωτών...

Από τον ντενεκέ της πόλης μας: Δεν μας τα λες όλα Γιαννάκη...

Αποφάσισε να μιλήσει ο επικεφαλής της τοπικής δεξιάς παράταξης κ. Γιάννης Διάκος. Μας λέει να στηρίξουμε τον κύριο Γιάννη Μελά, γιατί (λέει) ο Κασιμάτης ευθύνεται για τα χάλια του Δήμου, (ενώ ο Μελάς που συνδιοικούσε μέχρι προχτές δεν ευθύνεται). Χρησιμοποιεί μάλιστα τη φράση "...Ο συνδυασμός του Γιάννη Μελά «ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» φιλοδοξεί να κάνει την ανατροπή, όπως επιθυμούμε κι εμείς...".

Ο κύριος Γιάννης Διάκος, δεν μας τα είπε όμως όλα.
Υποτίθεται ότι ως δεξιός πατριώτης του ακροκεντροδεξιού τόξου (δεν βρήκα καλύτερη έκφραση), διεκδικούσε την εκπροσώπηση σε αυτοδιοικητικό επίπεδο των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας. Αθροιστικώς, όλοι αυτοί σίγουρα ξεπερνούν το 30%, κάτι που συμβαδίζει και με τα ποσοστά που έλαβαν οι συνδυασμοί για την περιφέρεια την περασμένη Κυριακή, ενώ η προ τετραετίας καταγραφή της δεξιάς στην πόλη του Κορυδαλλού σε δημοτικές εκλογές ήταν λίγο πάνω από το 16%. Το σχήμα όμως του κ. Γιάννη Διάκου, έλαβε ποσοστό 5%.

Όπως και να το κάνουμε, κάμποσοι λείπουν από την εκλογική απήχηση του συνδυασμού που έφτιαξε ο κ. Διάκος. Υποψιάζομαι τι ψήφισαν αυτοί...

Ο κύριος Γιάννης Διάκος, ενώ παροτρύνει να στείλει εκεί και τους υπόλοιπους ψηφοφόρους της Δεξιάς, (με την ανακοίνωσή του πριν από 11 ώρες), αποφεύγει να μας πει ότι εκεί τους έστειλε από τον πρώτο γύρο το παραδοσιακό δεξιό κατεστημένο των δεξιών πολιτευτών και των παραγόντων της πόλης. Και είναι πραγματικά αξιοπερίεργο, την ίδια στιγμή που -με αυτή τη δημόσια ανακοίνωσή του- απειλεί δια των 1526 ψήφων (που έλαβε) το δεξιό βουλευτικό κατεστημένο, να σπεύδει και να το επιβεβαιώσει, ότι καλά έκανε... Αφού ο κ. Διάκος, επιδιώκει με απλοποίηση να δανείσει προβατάκια στον κ. Μελά κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καταγγέλλει.

Σε ότι αφορά την φιλονικία που άνοιξε ο υπαρχηγός του κ. Σταμάτης Μέλος, δυο ώρες μετά: Έχει πολύ γούστο ότι ο κ. Σταμάτης Μέλος, βλέπει ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΣΟΚ στο ίδιο σημείο που ο κ. Διάκος βλέπει συμμάχους του "πατριωτικού τόξου".

Μια παρατήρηση πάντως, της συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος (και σε άλλους Δήμους) άσχετη με τις παραπάνω δηλώσεις οδηγεί σε ένα πρώτο συμπέρασμα. Ότι όταν υπάρχουν πολλά λεφτά, αρκετοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν ακολουθούν την "πολιτική σημαία" αλλά το δρόμο του χρήματος. Αρκεί επίσης οι Δημότες να θυμηθούν από την περασμένη Κυριακή, ποιοί διέθεταν πανίσχυρη - πειθαρχημένη παρουσία έξω από κάθε εκλογικό τμήμα.

ΥΓ. Όχι πως έχει και καμιά σημασία ποιόν θα ψηφίσουμε αυτή την Κυριακή για το Δήμο, αφού με κανέναν από τους δυο δεν πρόκειται να ευτυχήσουμε. Απλώς, για να μην μας δουλεύει ο Γιαννάκης...