11.5.14

Παρθένης Βησσαρίων

Ο Βησσαρίων Παρθένης γεννήθηκε το 1978 και είναι κάτοικος και δημότης Κορυδαλλού. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική και έχουν έναν γιο, τον Γιώργο. Αποφοίτησε από το Ναυτικό Λύκειο Πειραιά στο τμήμα των Πλοιάρχων αλλά η αγάπη του για την μαγειρική και ο αθεράπευτος εθισμός του στο καλό φαγητό τον κέρδισε. Έχει κάνει επαγγελματικές σπουδές γαστρονομίας , αρχικά στο τμήμα της Μαγειρικής Τέχνης & στη συνέχεια στη Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (F&B Management). Έχει παρακολουθήσει από το 1997 που ασχολείται επαγγελματικά με την μαγειρική σεμινάρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει παρουσιάσει πάρα πολλά σεμινάρια μαγειρικής και Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, μέλος της WACS, αξιολογητής του ΕΟΤ για τη χορήγηση σε εστιατόρια του ‘’Σήματος Ποιότητας Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας’’.

Μετά από μία επαγγελματική πορεία σε επιχειρήσεις στην Αθήνα, Κρήτη, Ζάκυνθο, Μύκονο (μάλλον έφταιγε η αγάπη για την θάλασσα που γύρναγε στα νησιά) και μέσα από μεγάλες ηδονές γεύσεων από πολλές κουζίνες αποφάσισε να φτιάξει το www.ucook.gr και να δημιουργεί καθημερινά με σεμινάρια μαγειρικής. Αυτό συνέβη το 2010 και από τότε δραστηριοποιείται στον Κορυδαλλό με δικό του κέντρο σεμιναρίων γαστρονομίας. Το project του υποστηρίζεται από την ιστοσελίδα Ucook.gr και την πολύτιμη βοήθεια της αδερφής του με την οποία δουλεύουν μαζί.

Από το 2011 παρουσίαζε εκπομπή μαγειρικής στο διαδικτυακό σταθμό More Radio, όπου παρέα με πολλούς καλεσμένους μιλούσε για θέματα φαγητού και γαστρονομίας. Η παρουσία του στην τηλεόραση ως καλεσμένου σε εκπομπές μαγειρικής ήταν συνεχής από το 2000, έχει μαγειρέψει στα: ΝΕΤ, MEGA, ALTER, STAR, SKAI, ALPHA, BLUE SKY. Το 2011 παρουσίασε πολλές συνταγές σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ‘’ΣΚΑΪ Life’’ με την Εύα Αντωνοπούλου, επίσης παρουσίασε την στήλη μαγειρικής στην καθημερινή εκπομπή "Όμορφη Μέρα" με την Λουΐζα Βούρου στο κανάλι Βlue Sky. Από το 2012 έχει την δική του καθημερινή εκπομπή μαγειρικής στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ βασισμένη σε μια δική του ιδέα που σκοπό έχει να δώσει οικονομική και ποιοτική πρόταση φαγητού στο καθημερινό τραπέζι της Ελληνικής οικογένειας. Από το 2013 γράφει και στο εβδομαδιαίο περιοδικό TV BOX ένα ένθετο 32 σελίδων με συνταγές.

Η φράση που με αντιπροσωπεύει είναι: Καθημερινά μαθαίνουμε καινούργια πράγματα από όλους! Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στην τοπική κοινωνία και στην πόλη που γεννήθηκα, ζω και αγαπώ, αυτά που πρόσφερα και προσφέρω στην επιχείρηση και την οικογένειά μου με την πειθαρχία που έχει ένας chef. Πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο, με αξίες, ήθος και αλληλεγγύη, για τον Κορυδαλλό που οραματιζόμαστε όλοι, μια πόλη ανθρώπινη, σύγχρονη και δημιουργική.

είναι υποψήφιος με τον Συνδυασμό “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ” και τον Σταύρο Κασιμάτη.