22.5.14

Τέσσερις ημέρες μετά τις πρώτες τις εκλογές, άντε και καλό βόλι!!!

Σταύρος Κασιμάτης "Πολίτες για τον Κορυδαλλό":
Ο Κορυδαλλός έδωσε το μήνυμα: Και πάλι νικητής ο Σταύρος Κασιμάτης στην μάχη του ήθους και της προοπτικής.

Πρώτο και με διαφορά ανέδειξαν οι Κορυδαλλιώτες τον Σταύρο Κασιμάτη επιβραβεύοντας την επταετή θητεία του και το έργο της δημοτικής αρχής και δίνοντας του το προβάδισμα έναντι του Γιάννη Μελά με τον οποίο θα έρθουν αντιμέτωποι την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Σε δηλώσεις του μετά τα πρώτα αποτελέσματα ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Για άλλη μια φορά η Δημοκρατία και η Συμμετοχή έχουν το προβάδισμα σε αυτήν την πόλη. Ο λαός του Κορυδαλλού, στην συντριπτική του πλειοψηφία, τίμησε με την ψήφο του εκείνους που επέλεξαν να έχουν διαρκή και ουσιαστική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πόλη, εκείνους που επέλεξαν να τιμούν τους θεσμούς και την λειτουργία τους.

18/5/2014, από το εκλογικό blog  του Συνδυασμού. 

-----------------------------------------------------------

Καίτη Κυλάκου, "Πάμε Αλλιώς":

Για το αποτέλεσμα των εκλογών και το 2ο γύρο

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις χιλιάδες Κορυδαλλιώτισσες και Κορυδαλλιώτες που μας τίμησαν με τη ψήφο και τη στήριξη τους τη προηγούμενη Κυριακή. Τους ευχαριστούμε που λειτούργησαν αγνοώντας ισχυρούς μηχανισμούς και απορρίπτοντας το πελατειακό σύστημα.

Δώσαμε έναν γνήσιο, δύσκολο και ανιδιοτελή αγώνα όπως έχουμε μάθει να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Καταθέσαμε με ειλικρίνεια και αγωνιστικότητα τις προγραμματικές μας θέσεις και απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη πόλη και τους κατοίκους της και καταδείξαμε από την πρώτη στιγμή τη ριζική διαφωνία και αντίθεση μας με τις πολιτικές που ασκούνται τα τελευταία 20 χρόνια. Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου στη πόλη μας στη χώρα και στην Ευρώπη. Το μήνυμα μας έφτασε σε κάθε γωνιά του Κορυδαλλού και πιστεύουμε ότι η απήχηση των θέσεων του «Πάμε Αλλιώς» στην κοινωνία, υπερβαίνει κατά πολύ τον συσχετισμό που αποτυπώθηκε στην κάλπη.

Το ποσοστό των συμπολιτών μας που μας επέλεξε, καθιστά το "Πάμε Αλλιώς" ισχυρή αυτοδιοικητική δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο και στη πόλη και μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να παλέψουμε με ακόμη περισσότερες δυνάμεις και αισιοδοξία για το αύριο. Ο 2ος γύρος των Δημοτικών Εκλογών στο Κορυδαλλό δεν μπορεί να μας βάλει σε κανένα δίλημμα. Η απόστασή μας με τα αντίστοιχα προγράμματα, τις πρακτικές και ιδέες, η διαφορά μας σε επίπεδο Αρχών και με τους δυο συνδυασμούς είναι εμφανής και αδιαπραγμάτευτη. Καμία από τις δύο υποψηφιότητες δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στο Κορυδαλλό την επόμενη ημέρα.

Καλούμε του Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισσες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες τη Κυριακή και να δώσουν ηχηρό μήνυμα ανατροπής με τη ψήφο τους στις Περιφερειακές Εκλογές και στις Ευρωεκλογές.

Κορυδαλλός 21/5/2014, Γραφείο Τύπου "Πάμε Αλλιώς"

-----------------------------------------------------------

Γιώργος Δημόπουλος, "Δήμος για Όλους":
Ανακοίνωση Δημος για Ολους 22-5-2014

Συμπολίτισσες, συμπολίτες, Η παράταξή μας «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κάθε Κορυδαλλιώτη και την κάθε Κορυδαλλιώτισσα για την στήριξη προς τον συνδυασμό μας, ανεξάρτητα αν αυτή η στήριξη μεταφράστηκε και σε εκλογική επιλογή. Το όνομα του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» είναι το πιστεύω μας, είναι η ιδεολογία μας και άρα δεν μπορούμε να απευθυνόμαστε μόνο στους ψηφοφόρους μας. Ακόμα και ο δημότης που δεν μας ψήφισε, αλλά μας άκουσε ή διάβασε τις θέσεις μας, είναι συμπολίτης μας, είναι γείτονάς μας και μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε για το συλλογικό καλό. Η προσπάθεια και η παρέμβασή μας δεν σταματάνε με τη λήξη των εκλογών. Από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκινάμε μια πορεία αγώνα, και δημιουργίας, με επίκεντρο τα προβλήματα της κοινωνίας, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Επιλέγουμε πορεία δράσης, ενημέρωσης και επικοινωνίας με όλους και όλες εσάς με στόχο να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να επιδιώκουμε την λύση τους.

Φίλες, φίλοι,
Αυτό που δεν μπορεί να μας αφήνει ικανοποιημένους από την εκλογική αναμέτρηση είναι η κατά την άποψή μας μέτρια συμμετοχή στις εκλογές, έστω και αν αυτή κατέγραψε άνοδο σε σχέση με το 2010. Για εμάς, η συμμετοχή στις εκλογές είναι η υπέρτατη στιγμή της Δημοκρατίας. Είναι η στιγμή που οι πολίτες εκφράζουμε την άποψή μας και επιδοκιμάζουμε ή αποδοκιμάζουμε όσα συμβαίνουν και μας αφορούν. Ιδιαίτερα σήμερα, θέση μας είναι, η μαζική συμμετοχή στην καθημερινότητα και στα κοινά, η μαζική συμμετοχή στις εκλογές. Η πρόοδος είναι συνάρτηση και αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Τα ψευτοδιλήμματα των τελευταίων ημερών δεν έχουν θέση στον συνδυασμό μας , αταλάντευτοι παραμένουμε στις αρχές και στις θέσεις μας και δεν υποκύπτουμε σε αυτά.

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,
Προεκλογική θέση μας και άποψη έβαζε τον άνθρωπο πάνω από όλα και πάνω από κάθε λογική χειραφέτησης και καθοδήγησης. Δεν θα πάψουμε να πιστεύουμε στους ενεργούς πολίτες που θα δρουν και θα εκφράζονται χωρίς περιορισμούς και με βάση της επιταγές της συνείδησής τους.

Δεν θεωρούμε ότι όσοι και όσες μας εμπιστευθήκατε ανήκετε σε κάποιο «εκλογικό μαντρί». Ύστερα από σύγκλιση του συνόλου του συνδυασμού, με ομόφωνη απόφαση και με σεβασμό στην ελεύθερη βούληση και στην προσωπικότητα του κάθε συμπολίτη μας και της κάθε συμπολίτισσας, αυτό που μπορούμε να εκφράσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες είναι «ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ».

22-5-2014 , ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

----------------------------------------------------------------

Γιάννης Μελάς "Εδώ Κορυδαλλός"


Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση ή θέση του συνδυασμού ή του ίδιου του κ, Μελά.

Θλιβερό αν αναλογιστεί κανείς πως διεκδικεί την Δημαρχία του Δήμου και τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη Κυριακή δεν έχει αρθρώσει θέση ή λέξη.
 
Από την άλλη όμως δείχνει και μία συνέπεια καθώς ο κ. Μελάς έχει να πατήσει σε Δημοτικό Συμβούλιο  χρόνια και ζαμάνια...

όπως αντίστοιχα και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τον πλαισιώνουν...



------------------------------------------------------------

Γιάννης Διάκος "Πρώτη Πόλη"

Αντίστοιχα και ο κ. Διάκος δεν έχει προβεί σε καμία Δημόσια θέση ή τοποθέτηση μετά τις εκλογές.










-----------------------------------------------------------------

Ελευθερία Παπουτσιδάκη "Λαϊκή Συσπείρωση", κατά την πάγια τακτική του ΚΚΕ δεν έχει ούτε σελίδα ούτε blog και δεν παρουσίασε ούτε καν τους υποψηφίους του συνδυσμού πουθενά πέρα από τον Ριζοσπάστη και το φυλλάδιο τους.