11.5.14

Τσιρώνη Γεωργία

Η Γεωργία Τσιρώνη, είναι εκπαιδευτικός και μετά τον διορισμό της στην Τεχνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά, μέσω ΑΣΕΠ, υπηρέτησε και ως Διευθύντρια του ΙΕΚ Κορυδαλλού, ενώ έχει διατελέσει ω υπεύθυνη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού και στα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Πόρου και Πειραιά.

Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος “Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών”, της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Αθήνας, υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και κάτοχος των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης στις “Γραφικές Τέχνες και τα Πολυμέσα” (ΜΑ) και τις “Επιστήμες της Αγωγής” (Med). Παράλληλα είναι πτυχιούχος “Παιδαγωγικών Σπουδών” και Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης στη “Συμβουλευτική & Προσανατολισμό”. Μιλάει την αγγλική γλώσσα.

Έχει πιστοποιηθεί από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στη “Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό” και από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην “Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης”, είναι ενταγμένη στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων, έχει διατελέσει επιμορφώτρια και αξιολογήτρια, σε πλήθος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που αφορούν σε θέματα Συμβουλευτικής - Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Νέων Τεχνολογιών & Παιδαγωγικών Αρχών, αλλά και εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, ενώ παράλληλα έχει οργανώσει πλήθος ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων. Έχει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, με επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των Γραφικών Τεχνών, αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και στη Μεταδευτεροβάθμια Κατάρτιση, πλέον των 17 ετών.

H μακρόχρονη εργασιακή σχέση της στον Κορυδαλλό και η διάθεση προσφοράς της στην τοπική κοινωνία, ειδικότερα την περίοδο που διετέλεσε Διευθύντρια του ΙΕΚ Κορυδαλλού μέσω οργάνωσης τελετών αποφοίτησης των σπουδαστών, ημερίδων σταδιοδρομίας, δημιουργίας και εθελοντικών δράσεων, αιμοδοσίας και παρουσίασης θεατρικών έργων, έτυχε αναγνώρισης από τον σημερινό Δήμαρχο της πόλης Σταύρο Κασιμάτη, ο οποίος στήριξε τις παραπάνω δράσεις του ΙΕΚ Κορυδαλλού και της πρότεινε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές να πλαισιώσει τον Ανεξάρτητο Δημοτικό συνδυασμό του «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» ως υποψήφια Δημοτική σύμβουλος, πρόταση που αποδέχθηκε με ενθουσιασμό, αλλά και αίσθημα ευθύνης.

Τυγχάνει να έχει γευτεί προσωπικά μέρος των αποτελεσμάτων της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και των αντιεκπαιδευτικών νόμων, με τους οποίους εκδιώχθηκαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί των Τομέων Εφαρμοσμένων Τεχνών, Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής-Κομμωτικής από τη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση. Βάσει των παραπάνω πολιτικών, εντελώς άδικα, τον Ιούλιο 2013, βρέθηκε ξαφνικά και αναίτια σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πριν περίπου 10 μήνες. Σήμερα διδάσκει στο ΙΕΚ Κορυδαλλού ως ωρομίσθια εκπαιδεύτρια και αναμένει την επανατοποθέτησή της, μετά από υποχρεωτική διαδικασία μετάταξης, μέσω ΑΣΕΠ, σε θέση εκπαιδευτικού στα δημόσια ΙΕΚ.

Τέλος, είναι αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λειτουργών Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα και ακόμη μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πτυχιούχων Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών.

Ως εκπαιδευτικός, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδείας και την στενοχωρεί το γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά, μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που επιβλήθηκαν στη χώρα μας, αλλά και τη συρρίκνωση της Τριτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είτε οδηγούνται υποχρεωτικά στην κατάρτιση και τη μαθητεία, είτε αναγκάζονται να φεύγουν ακόμη και εκτός συνόρων, αναζητώντας … αξιοπρεπή διαβίωση! Δεν δεσμεύεται από κομματικές γραμμές και ενδιαφέρεται ειλικρινά ... για την πόλη για τους πολίτες της!

Ο τόπος που ζει κανείς και δραστηριοποιείται
αποτελεί πηγή ζωής και δημιουργίας!
Αποτελεί το μέλλον των παιδιών!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ
Ο Κορυδαλλός αλλά-ΖΕΙ

Η Γεωργία Τσιρώνη είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ” και τον Σταύρο Κασιμάτη.