11.5.14

Μακρυνός Γιώργος

Ο Γιώργος Μακρυνός γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά, μεγάλωσε και κατοικεί στον Κορυδαλλό. Πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής (1982) της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του ΤΕΙ-Αθηνών, με μετεκπαίδευση στη ¨διαχείριση κ τεχνολογία Περιβάλλοντος¨& μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη δημόσια υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), υπηρετεί ως υγιεινολόγος - επόπτης δημόσιας υγείας στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας & είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της ΕΣΔΥ.

Με επαγγελματική – εκπαιδευτική εμπειρία:
Α) Στην Τεχνολογική Εκπαίδευση : ως έκτακτο εκπαιδευτικό Προσωπικό στο τμήμα δημόσιας υγείας του ΤΕΙ Αθηνών. (1985-2002).
Β) Στην τεχνική εκπαίδευση: ως καθηγητής σε ιδιωτικό ΤΕΛ του τομέα Πρόνοιας.
Γ) Στην επαγγελματική κατάρτιση: ως εκπαιδευτής – εξεταστής σε Δημόσια ΙΕΚ του τομέα Υγείας πρόνοιας & ως συντονιστής - εκπαιδευτής στην υλοποίηση προγραμμάτων ΚΕΚ σε θέματα Δημόσιας Υγείας & Περιβάλλοντος.
Δ) Στον ιδιωτικό τομέα: ως επιστημονικός υπεύθυνος, επιχείρησης υγειονομικών εφαρμογών (1992)


Με ενεργό κοινωνική – συνδικαλιστική – επιστημονική δράση:
Α) Στον χώρο της δημόσιας υγείας & ιδιαίτερα στον κλάδο των εποπτών Δημόσιας υγείας από τα σπουδαστικά χρόνια μέχρι και τώρα.
Διετέλεσε, αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας (ΣΕΔΥ)
• Μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Δημόσια Υγεία»
• Πρόεδρος του Δ.Σ. Γενικού Περιφερικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγ. Βαρβάρα».
Σήμερα, Πρόεδρος της ΠΕΕΔΥ (Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας)
Β) Στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμμετείχε ενεργά επί πολλά έτη στους συνδικαλιστικούς αγώνες των εκτάκτων εκπαιδευτικών των ΤΕΙ, διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. των εκτάκτων εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Αθηνών και γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΟΣΕΕΠ) των ΤΕΙ
Γ) Με ειδική ενασχόληση στο τομέα της Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας (ΥΑΕ)

Διετέλεσε:
• Μέλος του ΣΥΑΕ (Συμβούλιο Υγιεινής κ Ασφάλειας της Εργασίας) του Υπουργείου Εργασίας
• Υπεύθυνος της Γραμματείας Υγιεινής και Ασφάλειας της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
• Συντονιστής της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας στο Δήμο Κερατσινίου
• Εκπαιδευτής και εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια ΥΑΕ.
Δ) στο χώρο του αθλητισμού: διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Πυγμαχίας (ΕΟΠ) στην Ολυμπιακή περίοδο (2000-2004) ως εκπρόσωπος του «ερασιτέχνη» Ολυμπιακού Πειραιώς


Αυτοδιοικητική δράση:
Κατέρχεται για πρώτη φορά το 2010 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» με επικεφαλής το Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη, όπου και εκλέγεται. Αναλαμβάνει καθήκοντα: Εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Μετανάστευσης & Δημόσιας Υγείας, Προέδρου του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών ( 2010 έως σήμερα) Διατελεί πρόεδρος της ΔΕΠ - Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (2010-2012) Από τον Φεβρουάριο του 2013, έχει την ευθύνη του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού ως πρόεδρος του Δ.Σ.(ΟΑΠ) Είναι εκπρόσωπος του Δήμου Κορυδαλλού στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων & Προαγωγής Υγείας ( ΕΔΔΥΠΠΥ) και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Εκλεγμένο μέλος στη γενική συνέλευση Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής(ΠΕΔΑ) & της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) –Αποτελεί μέλος της επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ

Πολιτικό – κοινωνική δράση:
Από νεαρή ηλικία εντάσσεται στο μεταπολιτευτικό αριστερό κίνημα και συμμετέχει ενεργά στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της γενιάς του: Ιδρυτικό μέλος των αριστερών συσπειρώσεων των ΚΑΤΕΕ (1980). Πρωταγωνιστεί στο τότε κίνημα των σπουδαστικών καταλήψεων & εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου της σχολής του (ΑΣΣΥΚΠ) και έπειτα μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωση Ελλάδας (ΕΣΕΕ). Συντάσσεται με την «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Β’ πανελλαδική». Δρα στον ριζοσπαστικό εναλλακτικό αριστερό χώρο και συμμετέχει στα κινήματα κοινωνικής κριτικής της δεκαετίας του 1980. Με την κυβέρνηση Τζανετάκη προσχωρεί στο σοσιαλιστικό χώρο εκλέγεται κατά σειρά σ’όλα τα όργανα (τοπικά – νομαρχιακά – περιφερειακά – Ε.Σ.) και δραστηριοποιείται στους τομείς πολιτικής: αθλητισμού, αυτοδιοίκησης, υγείας, περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής με ιδιαίτερη παρουσία στον τομέα ανθρώπινων δικαιωμάτων και μετανάστευσης. Ως μέλος της ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ αποστασιοποιείται (μαζί με τα περισσότερα μέλη της), από την κυρίαρχη κομματική μνημονιακή γραμμή και στην συνέχεια παραιτείται από γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής Πειραιά και από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, διακόπτοντας και τυπικά τις σχέσεις του με το δεξιό- νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ. Όλη αυτή την περίοδο: δηλώνει παρών στους κοινωνικούς αγώνες (κλαδικούς, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς) και συμμετέχει στις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες (τοπικές και κεντρικές). Με αναστοχασμό και θιασώτης του «αριστερού Ευρωπαισμού» και του «δημοκρατικού σοσιαλιστικού δρόμου», αυτοπροσδιορίζεται στη «πολιτισμική Αριστερά» και στον αριστερό σοσιαλιστικό χώρο. Λαμβάνει μέρος σε πρωτοβουλίες για τη μεγάλη συμπαράταξη των Προοδευτικών, Αντινεοφιλελεύθερων, Αριστερών και Ριζοσπαστικών δυνάμεων.

Ο Γιώργος Μακρυνός είναι υποψήφιος με τον Συνδυασμό “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ” και τον Σταύρο Κασιμάτη.