29.5.14

ένα καλάμι για τον Δήμαρχο...

Σε μια αλαζονική επίδειξη ασέβειας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων προχώρησε ο Γ.Ιωακειμίδης σε ανάρτηση του στο blog της παράταξης του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Το 62,25% των ψήφων που μας έδωσαν, έδειξε ότι οι πολίτες απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις μας ψήφισαν ως αυτοδιοικητική επιλογή που τους σέβεται και ενδιαφέρεται πάνω απ’ όλα για το συμφέρον της πόλης. Η αδέσμευτη αυτοδιοίκηση νίκησε κόντρα τις κομματικές και λαϊκίστικες επιλογές. Όσοι ενώθηκαν εναντίον μας χωρίς αρχές και άποψη για την πόλη, παρά μόνο με ιδιοτελή κριτήρια υπέστησαν μια εκκωφαντική ήττα που θα την θυμούνται για πάντα. Ας ελπίσουμε ότι έστω και αργά θα καταλάβουν τα λάθη τους. Όμως όλοι αυτοί από σήμερα και όλες παύουν να μας απασχολούν."

Ο Δήμαρχος της Πόλης βαπτίζει τον εαυτό του "αδέσμευτη αυτοδιοίκηση" και κατηγορεί συλλήβδην όλα τα άλλα κόμματα (που είχαν βεβαίως κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίσουν αυτά για το πως θα πράξουν στις δημοτικές εκλογές) για κομματική και λαϊκίστικη επιλογή...!!! Κατηγορεί επίσης τα τρία τουλάχιστον Κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυο ακόμα παρατάξεις (ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ και ΜΟΣΧΟΥ χωρίς επίσημη κομματική στήριξη), που αποφάσισαν να στηρίξουν δικούς τους συνδυασμούς και υποψήφιους Δημάρχους, ότι ενώθηκαν εναντίον του "χωρίς αρχές και άποψη για την πόλη, παρά μόνο με ιδιοτελή κριτήρια" ...!!!

Δηλαδή ο αυτοπροσδιοριζόμενος "αδέσμευτος" και μετακομματικός Γ. Ιωακειμίδης στέλεχος της ΔΗ.ΜΑΡ, στηριζόμενος άμεσα από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και έμμεσα από στελέχη από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, έχει δικαίωμα στο παρασκήνιο, να συγκροτεί συμμαχίες και συσπειρώσεις σε προσωπική βάση, χωρίς αρχές και πρόγραμμα, με ιδιοτελείς προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα.... αυτό λέγεται "αδέσμευτη αυτοδιοίκηση" και αυτό μπορεί να το κάνει εντελώς "δημοκρατικά ανεξάρτητα και αδέσμευτα" μόνο αυτός γιατί φαίνεται κατέχει την τέχνη της συνδιαλλαγής. Συνδιαλλαγή που κατάφερε να αποπροσανατολίσει και να παρασύρει αρκετό κόσμο της Αριστεράς στις επιδιώξεις του. Συνδιαλλαγή που είχε και ένα παρασκήνιο με ενδιαφέρον.

Όταν τα κόμματα αποφασίζουν με τις διαδικασίες που προβλέπουν τα καταστατικά τους να στηρίξουν δημόσια και ανοιχτά με προγράμματα διακηρύξεις και αρχές κάποιον υποψήφιο δήμαρχο και συνδυασμό, αυτό για τον Γ.Ιωακειμίδη αποτελεί κομματική και λαϊκίστικη επιλογή!!

Με αυτό μου το κείμενο δεν θέλω ασφαλώς να καλύψω τις αντιδράσεις των κομμάτων που έτσι και αλλιώς νομίζω θα υπάρξουν. Απλά την ανησυχία μου εκφράζω για τα ήθη και τις περίεργες αντιλήψεις του δημάρχου περί "αδέσμευτης αυτοδιοίκησης"!