9.5.14

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών στον Κορυδαλλό μίλησαν την Πέμπτη 8 Μάη το απόγευμα, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος, ο Βαγγέλης Μαρούπας, γραμματέας της ΤΕ Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Πειραιά με την Λαϊκή Συσπείρωση και η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια Δήμαρχος Κορυδαλλού επίσης με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία της η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μεταξύ άλλων σημείωσε:«Την μάχη των ευρωεκλογών, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών εμείς οι κομμουνιστές, τα μέλη της ΚΝΕ, οι φίλοι του κόμματος τη δίνουμε ενιαία σε όλη τη χώρα, και εδώ στον Κορυδαλλό.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει το θυμό, την αγανάκτηση, την οργή, τη διάθεση για τιμωρία που δεν είναι τυφλή, βλέπει πέρα από τα κόμματα, πέρα από το πολιτικό προσωπικό και στοχεύει στον πραγματικό ένοχο την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Ο πραγματικός ένοχος είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια και αυτός ο ένοχος κατεβαίνει στις εκλογές με πολλά πρόσωπα, με πολλά ψηφοδέλτια.

Γι αυτό μη σας ξεγελούν. Και τα υπόλοιπα κόμματα ενιαία δίνουν τη μάχη και για το δήμο και την περιφέρεια και για την ευρωβουλή ακόμα και αν οι υποψήφιοι τους στο δήμο και στην περιφέρεια φορούν τη μάσκα του «ανεξάρτητου», του «υπερκομματικού», του «αντιμνημονιακού». Όλοι αυτοί την ψήφο του κορυδαλλιώτικου λαού στην ΕΕ, στα μονοπώλια θα την καταθέσουν γιατί - πέρα από τις διαφορές τους - αυτά τα συμφέροντα υπερασπίζονται, συμφέροντα που δεν συμβιβάζονται με τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού μας.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών Η ΝΔ γνωρίζει καλά την τέχνη του εκβιασμού, των πλαστών διλημμάτων και ο ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει γρήγορα έχει καλούς δασκάλους, παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με πτυχία στην παραπλάνηση του λαού.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την κυβερνητική σταθερότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβερνητική εναλλαγή, δίνουν στο λαό ρόλο θεατή, παρατηρητή, καλλιεργούν τη λογική της ανάθεσης, σα να λέμε: «κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει». Ένας λόγος παραπάνω για να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη.

Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν ότι έχουν πέσει κάτω και δεν ξέρουν πώς να σηκωθούν… απευθυνόμαστε σ’ αυτόν που θέλει, ψάχνει να βρει τρόπο να σηκωθεί και μπορεί…

Εμείς του απλώνουμε το χέρι… μόνο που δύναμη πρέπει να βάλει κι αυτός για να σηκωθεί. Να βάλει τη δύναμή του στη δύναμη μας. Η δύναμή του είναι η δράση, η συμμετοχή στην οργανωμένη πάλη. Η δύναμη μας είναι η πρόταση μας, η διέξοδος του ΚΚΕ που είναι η μόνη ρεαλιστική, γιατί συμφέρει το λαό.

Και τώρα στις εκλογές, λέμε βάλε, δώσε δύναμη στη δύναμή σου στήριξε ψήφισε το ΚΚΕ. Γιατί αυτό που λείπει σήμερα και πρέπει να δημιουργηθεί, είναι μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ. Αυτό χρειαζόμαστε σήμερα μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα παλέψει ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό για να αδρανοποιηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα συμβάλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Στις λίγες μέρες που απομένουν να φτάσουμε παντού με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ στο χέρι σε κάθε λαϊκό σπίτι εδώ στον Κορυδαλλό, να αχρηστεύσουμε δίχτυα, να βγάλουμε από τη μέση τα εμπόδια, να προσπεράσουμε τρικλοποδιές που βάζουν τα κόμματα της ΕΕ, του κεφαλαίου και οι εκλεκτοί τους σε δήμο και Περιφέρεια. Μπορούμε και δω στον Κορυδαλλό να δυναμώσουμε το ΚΚΕ. Μπορούμε να βάλουμε εμείς εμπόδια στους εκβιασμούς, στις αυταπάτες. Μπορούμε, με ισχυρό ΚΚΕ να γίνει ισχυρός ο Λαός.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρούπας, τόνισε μεταξύ άλλων:« Οι βασικοί υποψήφιοι στην Περιφέρεια έχουν τα εξής κοινά στοιχεία: Όλοι διαφημίζονται ως καλύτεροι διαχειριστές, όλοι είναι με την Ε.Ε, όλοι συμφωνούν στις βασικές γραμμές που βάζει η κεντρική διοίκηση, κανείς δεν λέει κουβέντα για υπαρκτά προβλήματα. Όσον αφορά τους άλλους συνδυασμούς ισχύει αυτό που ίσχυε και στις προηγούμενες εκλογές, σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Θυμάται κανείς το «Άρμα Πολιτών», η την παράταξη της ΔΗΜΑΡ, η του ΛΑΟΣ, ή του Αλαβάνου;

Επομένως ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια. Γιατί πρέπει από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε από κάθε μετερίζι, άρα και από την Περιφέρεια, για να οργανωθεί η αντίσταση του λαού, για να υλοποιηθούν προτάσεις που θα ανακουφίζουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της περιφέρειας».

Παίρνοντας τον λόγο η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Εμείς οι κομμουνιστές και όσοι βρίσκονται στο πλευρό μας, δεν είδαμε ποτέ τη λύση, την έξοδο από τα λαϊκά βάσανα στο αποτέλεσμα που θα δώσει η κάλπη. Την επομένη των εκλογών, όποιοι και να έρθουν, δεν θα φύγει η φτώχεια, η ανεργία, οι πετσοκομμένοι μισθοί και οι συντάξεις, η τραγική κατάσταση σε υγεία – παιδεία – πρόνοια, που βιώνει ο λαός μας.

Εμείς και από αυτή τη συγκέντρωση, σταθμό μάχης κι αυτή, σαλπίζουμε το μήνυμα που πρέπει να διατρέχει τις επόμενες μέρες τη δράση μας, όπου κι αν βρεθούμε, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χέρι: Δώσε ψήφο που την επομένη των εκλογών θα δώσει δύναμη και προοπτική για το λαό, για να αντισταθεί, να αντεπιτεθεί, να διεκδικήσει αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, στο μέλλον που ονειρεύεται για εκείνον και τα παιδιά του.

Δώσε δύναμη στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί είναι ένα διαφορετικό ψηφοδέλτιο. Είναι το ψηφοδέλτιο που χρωματίζεται περήφανα από το κόκκινο χρώμα του ΚΚΕ. Δεν είναι ένας ακόμα δήθεν «ανεξάρτητος», δήθεν «άχρωμος» και άοσμος συνδυασμός, όπως όλοι οι άλλοι που εμφανίζονται σαν σωτήρες για να συνεχίσουν την επόμενη μέρα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν και στήριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, με το άλλοθι της λαϊκής ψήφου που εγκλώβισαν κάτω από τις ανεξάρτητες φτερούγες τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση μια σημαία είχε ψηλά: Την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και αυτή θα έχει πάντα, γιατί ο δρόμος της είναι ο δρόμος του ΚΚΕ, αυτός που περπάτησαν κομμουνιστές Δήμαρχοι στον Κορυδαλλό, όπως ο Μήτσος Μαλαγαρδής, που πάλεψε στο πλάι του λαού του Κορυδαλλού, που με του αγώνες του κέρδισε τις υποδομές που υπάρχουν για σχολεία, για ελεύθερους χώρους, χώρους άθλησης, τα 88 στρέμματα, το άσυλο, αντιπλημμυρικά και τόσα άλλα».