8.5.14

Αδάμ Ανδρέας


Ο Αδάμ Ανδρέας γεννήθηκε στις 22/10/1958, από πατέρα Σαμιώτη (όρμος Μαραθόκαμπου) και μητέρα Σμυρνιά. Τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, λόγω της αναπηρίας που έχει στα κάτω άκρα.

Μέσα από αυτήν όμως την αναπηρία, έμαθε να έχει πίστη στον εαυτό του, να αγωνίζοται και να αγαπά τους συνανθρώπους του, πάσχοντες και μη. Έχει τελειώσει το (Ιδιωτικό) Γυμνάσιο Ρηνιωτάκη στον Κορυδαλλό, γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες.

Το 1980 προσελήφθη στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου εργάστηκε 31 χρόνια. Στην διάρκεια της παραμονής μου στα Ελληνικά Ναυπηγεία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (για άτομα με ειδικές ανάγκες) με το σωματείο (Π.Α.Σ.ΑΠ). Έλαβε μέρος σε αρκετούς αγώνες στην Ελλάδα στο δίσκο, το ακόντιο, τη σφαίρα και απέσπασε πολλά μετάλλια (χρυσά, αργυρά, χάλκινα).

Παλαιότερα συνεργάστηκε με τον δημοσιογράφο Γ. Τράγκα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ. Τις ελεύθερες ώρες του ασχολείατι με το ψάρεμα και το κολύμπι (χειμώνα-καλοκαίρι), γράφει στίχους και φτιάχνει σταυρόλεξα. Τέλος, είναι παντρεμένος δεκατρία χρόνια με την Slayska Loubomira.

Ο Αδάμ Ανδρέας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Κορυδαλλός Πρώτη Πόλη" και υποψήφιος Δήμαρχος ο Γιάννης Διάκος.