7.5.14

Κορυδαλλός, η πόλη των θαλασσινών

Ο Κορυδαλλός, δεν είναι η πόλη των καφέ, αλλά ούτε και καμία πόλη δεν μπορεί να στηρίξει την ευημερία της σε καφετέριες όπως λαλεί ο αγράμματος της πόλης μας καθώς κόβυν δεν κόβουν απόδειξη δεν παράγουν τίποτε... ο Κορυδαλλός είναι ο πόλη των θαλασσινών καθώς είναι γεμάτος με ναυτικούς και θαλασσινούς. Τα αλαγρινά συναλλάγματα είναι που δημιούργησαν τον πλούτο και αναπτύχθηκαν μαγαζιά για να τον αναλώνουν...

Ακολουθεί ΔΤ σχετικά με τους ναυτικούς:

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και υπεύθυνος Εργατικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρίλης με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας στην Βουλή, για τις Συλλογικές Συμβάσεις στην ακτοπλοΐα έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με μια σκανδαλώδη τροπολογία αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι μοναδικό μέλημα της δικομματικής κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατών και των άλλων εργαζόμενων.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση έρχεται να ικανοποιήσει ένα ακόμα αίτημα των εφοπλιστών και να βάλει τους μισθούς των ναυτικών σε ελεύθερη πτώση και να διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματά τους. Αυτή η κυβέρνηση έχει συγκροτηθεί σε ενιαίο πόλο με τη μεγάλη εργοδοσία και τους εφοπλιστές και έχει αναγορεύσει σε βασικό αντίπαλό τους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους και το εργατικό δίκαιο.

Ωστόσο, δείχνει να αγνοεί ότι οι ΣΣΕ και το εργατικό δίκαιο συγκροτούν ένα ολόκληρο σύστημα αξιών και δικαιωμάτων, που δεν μπορούν να καταργηθούν με μια τροπολογία σε μια νύχτα. Στις εκλογές της 18ης και της 25η Μάη και με τους οι αγώνες του εργατικού κινήματος θα ανατραπούν αυτές οι πολιτικές και οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους».